Actualitate

ATENȚIE! Poliția de Frontieră din Republica Moldova anunță noi restricții

Poliţia de Frontieră din Republica Moldova anunţă că sunt valabile noi restricţii la trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Conform ultimei hotărâri a Comisiei Naţionale Extraordinare în Sănătate Publică, (CNESP) din 28 noiembrie 2021, se interzice accesul pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor care, în ultimele 14 zile, au călătorit în Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini şi Malawi.

Cetăţenii Republicii Moldova care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi care, în ultimele 14 zile, au călătorit în Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini sau Malawi vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de carantină de 14 zile, în locurile declarate (în cazul minorilor până la 14 ani, fişa epidemiologică şi declaraţia pe propria răspundere sunt completate şi semnate de reprezentantul legal sau de însoţitor).

Regimul de carantină se va aplica inclusiv pentru cei care au fost vaccinaţi sau care au suportat boala.

Persoanele care se află în regim de carantină pot întrerupe acest regim după a 7- a zi, dacă efectuează un test PCR COVID-19, iar rezultatul acestuia este negativ.

Poliţia de frontieră recomandăm cetăţenilor să evite călătoriile în ţările menţionate, dar şi în alte ţări care confirmă cazuri de infectare cu noua tulpină SARS-CoV-2 Omicron.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *