Război

Au avut loc explozii secundare în Makeievka, rușii au confirmat neprofesionalismul lor – serviciile secrete britanice

Armata rusă a avut un istoric de depozitare periculoasă a muniției cu mult înainte de actualul război.

Eliminarea în masă a ocupanților din Makiivka subliniază neprofesionalismul armatei ruse. Distrugerile au fost cauzate probabil de explozii secundare.

După cum se menționează într-o analiză a serviciilor de informații ale Ministerului britanic al Apărării, loviturile forțelor armate ucrainene au distrus complet clădirea unei școli profesionale cu ocupanții staționați acolo.

“Având în vedere amploarea pagubelor, există o posibilitate reală ca muniția să fi fost depozitată în apropierea locului unde se aflau trupele și să fi detonat în timpul loviturii, provocând explozii secundare”, se arată în analiză.

Serviciile secrete britanice notează că clădirea PTU este situată la doar 12,5 km de secțiunea Avdiivka a frontului, care este unul dintre punctele cele mai fierbinți.

“Armata rusă a avut o istorie de depozitare periculoasă a muniției cu mult înainte de actualul război, dar acest incident evidențiază modul în care acțiunile neprofesioniste au ca rezultat un nivel ridicat de victime în rândul militarilor ruși”, se arată în informare.

În primele minute ale anului 2023, “cadouri” de la AFU au zburat în baza rusă din Makiivka ocupată. Soldații ucraineni au lansat un atac puternic cu HIMARS asupra ocupanților care se aflau în clădirea școlii.

Se crede că ratații eliminați sunt cu sutele, dar Ministerul rus al Apărării susține că sunt doar 63 de soldați ai săi. Ieri, numărul celor “două sute” confirmați oficial a crescut la 89.

Federația Rusă a declarat că a fost vina ocupanților că forțele armate le-au dat de urmă, deoarece aceștia au folosit telefoane mobile în ciuda interdicției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *