ActualitateSănătate

Au fost retrase de pe piață trei tipuri de tăieței: Prezintă risc de otrăvire pentru consumatori

Trei sortimente de tăieței sud-coreeni, care se vând și în țara noastră, au fost retrase de la vânzare, deoarece pot cauza „otrăvire acută”.

Tăiețeii produși de un brand sud-coreean foarte popular în vest, Samyang Foods, au fost retrași de la vânzare. Profitul operațional al companiei a ajuns anul trecut la peste 110 milioane de dolari. Acești tăieței, disponibili și în România, conțin niveluri periculoase de capsaicină, un compus prezent în ardeiul iute, conform Administrației de Medicină Veterinară și Alimentară din Danemarca, notează The Guardian. Care sunt cele trei produse periculoase? Cele trei sortimente de tăieței retrase de la vânzare în Danemarca sunt:

Samyang Buldak 3x Spicy & Hot Chicken Samyang 2x Spicy & Hot Chicken
Samyang Hot Chicken Stew Autoritatea daneză a precizat că nivelul de capsaicină dintr-un singur pachet de tăieței era „atât de ridicat încât prezintă un risc de otrăvire acută pentru consumator”. „Dacă aveți produsele, ar trebui să le aruncați sau să le returnați la magazinul de unde au fost cumpărate”, se arată într-un comunicat al autorității din Danemarca. Compania sud-coreeană a precizat că este prima dată când produsele firmei sunt retrase de la raft pentru că au fost considerate mult prea picante și a adăugat că va lucra pentru a înțelege mai bine reglementările locale de pe piețele de export. „În prezent, produsele sunt exportate în întreaga lume, dar aceasta este prima dată când au fost rechemate din acest motiv”, a declarat un purtător de cuvânt de la Samyang Foods.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Ma tampitilor de la gazeta de perete a tuciuriului aurist, este totul limpede in ce cacat ati ajuns, daca publicati asemenea cacaturi de asa-zise stiri.
    Dati-va cu capul de pereti, leprelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *