Actualitate

Audierea ministrului Apărării și directorului SIS – respinse de Parlament

Încă în debutul ședinței plenare, deputații opoziției parlamentare au solicitat explicații de la șefii instituțiilor de profil, după adresarea Maiei Sandu către popor prin care șefa statului a făcut apel la unitate și solidaritate, în contextul unei eventuale invazii a Federației Ruse în Ucraina.

„La 14 februarie, doamna comandant suprem al forțelor armate, probabil, intenționând să felicite poporul cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, a declarat despre un posibil început al unei ofensive militare, în următoarele zile la granița cu Ucraina. Probabil, este puțină frică în societatea noastră și nu este suficient că oamenii se tem de creșterea prețurilor, tarifelor, atmosferei generale din țară, mai trebuie să fie speriați cu începerea războiului. Este evident, că astfel de declarații au fost făcute după analizarea informațiilor puse la dispoziție de Ministerul Apărării și SIS. Solicităm audierea ministrului Apărării și a directorului SIS la acest subiect”, a spus deputatul Blocului PCRM-PSRM, Constantin Starâș.

De asemenea, opoziția s-a arătat deranjată și de declarația premierul Natalia Gavrilița, care a menționat că BNM s-ar face vinovată de creșterea prețurilor, întrucât instituția nu ar fi luat măsuri adecvate pentru a menține sub control inflația.

Niciuna dintre propunerea deputaților socialiști și comuniști privind audierea demnitarilor de stat nu a avut succes. Majoritatea parlamentară PAS nu a susținut niciuna dintre inițiativele Blocului PCRM-PSRM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *