Actualitate

AUDIO/ „Care rus nu va fura ceva”. Un ocupant îi spune soției că a jefuit o familie ucraineană. Femeia cere laptop și haine

„Care rus nu va fura ceva” – așa i-a răspuns femeia. Aceasta i-a cerut un laptop, dar și haine sportive, însă ostașul afirmă că nu are geantă și că ar putea fi prins dacă va duce prea multe lucruri.

– Am luat cosmetică. Ce-i drept, sunt mostre.

– Va fi un salut din Ucraina. Cred că nu doar tu ai luat. Toți băieții iau.

– Băieții iau și duc cu gențile. Nu am geantă, că aș lua laptopul… Dar oricum mă pot da de gol.

– Sofia va merge la studii, va avea nevoie de laptop.

– Am luat tricoruri. Aici trăiește o familie sportivă. – Tricorurile întotdeauna prind bine. Ia. Ia ce poți.

– Îmaginează-ți cum trăiau ei și cum trăim noi. (…) Costume sportive nu erau.

– Au luat tot.

– Trebuie să iai un costum sportiv frumos.

De asemnea, în cadrul discuției cei doi mai comentează viața familiei, discută despre mobila din locuință, dar și despre retragerea militarilor. Bărbatul mai spune că urmează să ajungă în Belarus, apoi la Smolensk, însă menționează că nu cunoaște alte detalii. Totodată, el precizează că ar putea pleca și în Siria.

„Ocupanții ruși sunt atât de netrebnici, încât jefuirea caselor ucrainene a devenit pentru ei ca similară cu mersul la supermarket. Într-o discuție telefonică a ocupantului, soția îi cere un laptop, adidași și un costum de mărime potrivită. Toate acestea soldatul inamic trebuie să le ia din casele ucrainene. Probabil ea nu a auzit că ucrainenii îi obligă pe ruși să plătească pentru o astfel de „moralitate” pe câmpul de luptă”, scrie în dreptul înregistrării Serviciul Ucrainean de Securitatea.

Precizăm că informațiile furnizate de ofițerii ucraineni deocamdată nu pot fi probate, astfel încât să se demonstreze că discuția a avut loc într-adevăr între un militar rus și soția sa.

Metadatele arată că secvența a trecut prin mai multe aplicații de editare, cel mai probabil pentru a transfera fișierul audio în video, până a fi publicată, primele modificări fiind efectuate pe 18 martie, iar ultimele – pe 28 martie.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *