CSI / RusiaInternaționalRăzboiUcraina

Austria consideră în continuare Rusia un partener strategic în domeniul securității, în ciuda războiului sângeros din Ucraina

Rusia are încă statutul de „partener strategic” în Strategia de securitate a Austriei. Acest lucru a fost precizat într-un document încă valabil, publicat în 2013.

Se precizează că politica Austriei în domeniul securității internaționale vizează cooperarea cu partenerii strategici ai UE. Printre acestea se numără SUA și Federația Rusă.

În plus, în secțiunea „Politica de securitate a Austriei în context internațional” se precizează că politica Austriei ar trebui să se bazeze pe cooperarea Uniunii Europene cu Rusia și Statele Unite, precum și cu țările în curs de dezvoltare.

Documentul mai precizează că NATO cooperează cu parteneri internaționali, inclusiv Rusia.

Site-ul Cancelariei Federale a Austriei precizează că strategia de securitate a țării a început să fie dezvoltată în 2011 și a fost aprobată în 2013. Nu a fost schimbat nici după ocuparea Crimeii de către Rusia, nici după ce Federația Rusă a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei pe 24 februarie 2022.

„Politica de securitate ar trebui înțeleasă ca o oportunitate de formare activă. Concentrarea pe simpla reacție la amenințări nu ar fi suficientă. Datorită locației sale geografice, legăturilor culturale și politice, precum și politicii externe și securității active tradiționale, recunoscute la nivel internațional, Austria are o oportunitate specială să ofere asistență în formarea securității interne și externe atât pe o bază bilaterală, cât și în cadrul organizațiilor internaționale”, se arată pe site.

Reamintim că Ministerul Justiției de la Viena a anunțat, pe 24 martie, că țara sa îl va aresta și extrăda pe Putin la Haga dacă acesta va veni în Austria.

De asemenea, pe 7 martie, Ministerul Afacerilor Externe al Austriei a declarat că Ucraina nu ar trebui să cedeze teritoriu Federației Ruse de dragul păcii. Cu toate acestea, oficialii au declarat că nu este nimic în neregulă cu faptul că există opinii diferite în Europa cu privire la modul de realizare a păcii în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *