Autoritățile au stabilit acțiuni comune pentru combaterea lăcustelor
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în comun cu Ministerul Mediului, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Calea Ferată a Moldovei și Agenția Moldsilva şi-au coordonat activitățile pentru a minimiza daunele provocate de invazia lăcustelor din raionul Sângerei, precum și pentru a preveni aria de extindere a focarului, transmite MOLDPRES.
Autoritățile au convenit să stabilească un punct focal ce va monitoriza inspecțiile și semnalele de identificare a lăcustelor.
Astfel, potrivit specialiștilor, invazia de lăcuste în culturile agricole este determinată de schimbările climatice și de capacitatea sporită de adaptare a speciei la tratamentele chimice. De regulă, lăcustele atacă grâul, orzul, porumbul, mazărea, fasolea, lintea și lucerna.
Pentru a scăpa de lăcuste, deținătorii de terenuri trebuie să aplice tratamente specifice pentru combaterea dăunătorilor.
Menționăm că săptămâna trecută, Agenția Națonală pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat despre invadarea mai multor terenuri agricole din raionul Sângerei de către o specie de lăcustă. Este vorba de lanuri de floarea-soarelui, soia și porumb ale unui agricultor din regiune.
Io cred ca prima masura ca sa sacpam de lacuste este sa expuzam toti vorbitorii de limba rusa !