Actualitate

Autoritățile din Emiratele Arabe Unite: Persoanele care iau în derâdere măsurile anti-COVID, riscă închisoare

Utilizatorii rețelelor sociale ar putea fi pedepsiți în virtutea noilor legi ce prevăd pedepse de cel puțin doi ani de închisoare și plata unei amenzi de 200.000 de dirhami (circa 47.000 de euro) pentru publicarea de informații false cu privire la pandemie, potrivit Parchetului federal.

Emiratele Arabe Unite au introdus restricții pentru a face față noului val cu varianta foarte contagioasă Omicron, care a ridicat numărul de contaminări zilnice la un nivel care nu s-a mai consemnat din martie anul trecut, notează sursa citată. Atenționarea autorităților vine după ce "recent au circulat pe rețelele sociale fotografii și înregistrări video (…) însoțite de comentarii și de cîntece care ironizează măsurile de precauție și îndeamnă la nerespectarea lor", a subliniat într-un comunicat procurorul federal pentru situații de urgență, de criză și catastrofe.

"Prin urmare, le cerem oamenilor să evite aceste comportamente, care sunt pedepsite prin lege", se spune în textul publicat luni, conform Agerpres.

Testele anti-COVID sunt cerute tot mai mult în ultimele săptămîni în Emiratele Arabe Unite, unde numărul de angajatori care solicită constant rezultate negative la teste PCR crește presiunea pe centrele de depistare.

Locuitorii capitalei, Abu Dhabi, trebuie să prezinte un test PCR negativ la fiecare două săptămîni, iar teste sunt cerute și pentru a putea intra în clădirile administrațiilor publice.

Emiratele Arabe Unite au interzis călătoriile în străinătate pentru cetățenii lor care nu și-au făcut o doză de rapel cu vaccin anti-COVID. Această țară găzduiește în prezent Expoziția Universală din Dubai, care a atras peste 9 milioane de vizitatori după lansarea ei în octombrie.

Marți, EAU au înregistrat 2.511 de contaminări cu COVID-19 în 24 de ore.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *