CSI / RusiaInternaționalRăzboi

Avertismentul președintelui Poloniei pentru liderii care cred că Rusia a pierdut războiul: ”Nu râdeți că scoate pe roți tancuri din anii ’60”

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a transmis un avertisment în contextul în care mai mulți lideri occidentali au declarat că președintele rus, Vladimir Putin, a pierdut războiul declanșat în Ucraina, relatează Ukrainska Pravda.

”Astăzi, oamenii spun că Vladimir Putin a pierdut războiul, iar înfrângerea sa constă în aderarea Finlandei la NATO, deși poporul finlandez ezită de mulți ani dacă ar trebui să renunțe la neutralitatea sa. Doamnelor și domnilor, Vladimir Putin nu a pierdut niciun război”, a declarat Duda în timpul unei conversații cu Almar Latour, editor al The Wall Street Journal, potrivit Știrile PROTV.

Subliniind că își dorește ca Rusia să piardă războiul, liderul polonez a remarcat că, în prezent, ”este o situație în care cilindrul compresor rusesc apasă asupra Ucrainei, sute de oameni mor pe front în fiecare zi, în timp ce sunt peste 100 de milioane de ruși și mai puțin de 40 de milioane de ucraineni.”

De asemenea, Andrzej Duda a avertizat că ”Rusia se mobilizează din ce în ce mai mult” și că va pierde războiul doar când armata sa va fi împinsă dincolo de granițele recunoscute internațional ale Ucrainei.

”Viața umană nu înseamnă nimic pentru ruși, în timp ce pentru ucraineni, fiecare viață valorează greutatea ei în aur. Acestea sunt culturi diferite. Rusia este o superputere nucleară, are stocuri uriașe de arme, și ce dacă râdem de faptul că scoate pe roți tancuri din anii ’60, când fiecare tanc cântărește 50-60 de tone?! Dacă vine, va bate, indiferent dacă este modern sau nu.

Războiul continuă, Rusia se mobilizează din ce în ce mai mult, iar economia rusă este trecută la o economie de război. Nu faceți nicio greșeală, ei sunt capabili să le spună oamenilor prin propagandă că trebuie să strângă cureaua și, chiar dacă vor suferi de foame, ar trebui să fie mândri pentru că Rusia este mare”, a mai spus președintele Poloniei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *