Politică

Azerbaidjanul nu va atinge populația civilă din Armenia

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Azerbaidjanului în Moldova Gudsi Osmanov a scris despre acest lucru pe pagina sa de Facebook. Publicăm articolul Ambasadorului așa cum este.

„Oamenii din Azerbaidjan, împreună cu armata lor victorioasă condusă de Suprem Comandantul-șef, președintele Republicii Azerbaidjan Ilham Aliyev scrie astăzi pagini noi de istorie. Istoria victoriei asupra inamicului, asupra ocupantului. Pas cu pas soldații noștri elibereaza pământul lor de ocupație. Inca un pic si adevăratul lui stapin se va întoarce acasa – aproximativ 1 milion de refugiați azeri forțați și persoane strămutate intern.

Inamicul care ne-a ținut pământurile sub ocupație de aproape 30 de ani vede puterea armarei azere pe câmpul de luptă și este invins. Luptăm pe pamânturile noastre, ne apărăm plaiul nostru și acest lucru a fost recunoscut de întreaga comunitate mondială. Eliberarea de invadatori a fiecarui sat, fiecare oraș, fiecare înălțime strategică necesită un mare profesionalism, curaj eroism. Și armata noastră este exact așa, își sacrifică viața pentru a-și proteja tara.

Inamicul insidios ne bombardeaza regulat așezările, în fiecare zi ale noastre orașele și satele din prima linie sunt bombardate. Cel mai mult au atacat Regiunea Terter, Agdam, Goranboy, Agjabedi, Barda. Dar ocupanții inamici nu se opresc cu aceasta. Ca urmare a unui atac cu racheta nemiloasă asupra celui de-al doilea oraș cel mai populat din Azerbaidjan – Ganja, situat departe de câmpul de luptă, au murit civili – copii, femei, bătrâni. Inamicul vizează nu ținte militare, ci zone rezidențiale, arătând astfel esența lor fascistă. Comit în fața întregii lumi o crimă împotriva populației civile care încalcă Convenția de la Geneva. Chiar astazi orașele pașnice din Azerbaidjan – Gabala, Siyazan, Kurdamir au fost atacate de rachete balistice. Întreaga lume vede de la ce inamic insidios și brutal Azerbaidjanul își eliberează ținuturile natale. Au crezut că ne vom răzbuna și le vom răspunde tot in asa fel. Dar Azerbaidjanul nu va atinge populația civilă dinArmenia nu se va lăsa la nivelul lor și nu le va permite să pună în aplicare planul lor viclean pentru a implica în conflict alte tari. Le-am răspuns pe câmpul de luptă și vom continua să facem acest lucru.

O serie de orașe și sate au fost deja eliberate de ocupația inamicului. Fiecare zi vine veste bucuroasă de la conducere. În fiecare zi steagul nostru este arborat peste o nouă așezare. Iată puterea Azerbaidjanului, poporului azer. Aceste meleaguri sunt ale poporului nostru, aceste meleaguri sunt Azerbaidjanul. Karabah este Azerbaidjan! " 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *