Azi, la ora 20:30, se stinge lumina pe tot globul pământesc
Anual, în ultima sâmbătă a lunii martie, comunitatea mondială va marca Ora Pământului, sloganul acestei campanii fiind „Dăruiește naturii energia ta!”.
Evenimentul, care a devenit o tradiție și în Republica Moldova, constă în deconectarea luminilor, în mod simbolic, timp de o oră, pentru a atrage atenția asupra necesității reducerii impactului negativ al activității umane asupra mediului înconjurător.
Astăzi, începând cu orele 19.00, în Campusul Universitar Râșcani al UTM din Chișinău, Ora Pământului va fi sărbătorită în mod interactiv, printr-un show artistic, cu participarea mai multor artiști din țară.
Printre artiștii care vor susține această idee se află Nicu Țărnă, grupul vocal Crescendo Band, Orchestra Prezidențială a Ministerului Apărării a Republicii Moldova, Teatrul de foc Impyro cu un dans cu foc, Ansamblul Plăieșii și Nicolae Gribincea, Orchestra de fanfară a UTM, dar și interpretul Viorel Burlacu.
În Republica Moldova, evenimentul este marcat începând cu anul 2009.
Scopul acțiunii constă în conștientizarea problemelor de mediu, cum ar fi consumul irațional de energie electrică, care este una dintre cauzele accelerării schimbărilor climatice, resimțite tot mai mult în ultimii ani. Ora Planetei amintește faptul că fiecare persoană de pe glob, oricând și oriunde s-ar afla, poate contribui la protejarea mediului reducând consumul excesiv de energie, nu doar în această zi, ci și pe parcursul întregului an.
Ministerul Mediului încurajează participarea tuturor cetățenilor și instituţiilor din țară la acest eveniment și face un apel către sursele de informare în masă în vederea implicării acestora în informarea şi conştientizarea populaţiei, astfel ca cetăţenii să reflecte asupra contribuției pe care o pot aduce planetei şi generaţiilor viitoare, alăturându-se iniţiativei Ora Pământului.
La evenimentul de anul trecut s-a înregistrat o participare record la nivel global, desfășurându-se manifestări în 178 de țări, unind peste 1,5 miliarde de oameni, în vederea creșterii gradului de conștientizare a schimbărilor climatice și a informării privind necesitatea acțiunilor ample la nivel mondial, în acest sens.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!