Actualitate

Băncile au închis ușa pentru Moldovagaz. Câți bani a vrut să ia compania

„Deficitul de casă al companiei era de 35 mil USD la începutul lunii ianuarie. Am apelat inclusiv la bănci pentru a ne oferi credite să facem achitarea către Gazprom. Este vorba de 30 mil. USD/lunar, credit sindicalizat de la trei bănci, dar nu s-a acceptat”, a explicat Vadim Ceban.

Creditarea de la bănci era una dintre soluțiile luate în calcul de companie pentru a soluționa problema achitărilor. Într-un final, urmare a achitării anticipate de către Guvern a compensațiilor facturilor la gaz și scutirii companiei de plata TVA până în luna martie s-a reușit depășirea problemei deficitului de casă al Moldovagaz, transmite bani.md.

Republica Moldova s-a aflat în pragul unei crize energetice, în condițiile în care din 1 ianuarie curent Republica Moldova achită 646 USD pentru mia de metri cubi, cu 200 USD mai mult. Or, Moldovagaz a depus, în data de 22 ianuarie, o solicitare la ANRE pentru revizuirea tarifelor populației. Compania solicită un tarif de 4,43 lei pentru metrul cub (fără TVA) cu 40% mai mare față de tariful actual.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *