Actualitate

Banii din Republica Moldova nu vor mai putea fi „ascunși” în străinătate. Ce metodă a aprobat Guvernul

Astăzi, 26 ianuarie, Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului multilateral care permite schimbul de informații în scopul identificării celor care își ascund banii în străinătate. Datorită acestor schimburi de informații, Serviciul Fiscal de Stat va avea o imagine de ansamblu asupra soldurilor sau valorii conturilor deținute în străinătate de către rezidenții Republicii Moldova, transmite ziarulnational.md.

Acordul care a fost adoptat în 108 țări va ajuta Republica Moldova să genereze venituri fiscale suplimentare, având posibilitatea să identifice cazuri de evaziune fiscală și să asigure creșterea conformității fiscale.

Potrivit documentului, Republica Moldova va putea face schimb de informații începând cu luna septembrie 2023. Implementarea Acordului menționat derivă din necesitatea alinierii la standardele internaționale de efectuarea a schimbului de informații în scopuri fiscale, în contextul în care, în noiembrie 2016, Republica Moldova a devenit membră a Forumului Global al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) privind transparența și schimbul de informații în scopuri fiscale. Acordul a fost semnat pe 29 octombrie 2014 la Berlin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *