Ultima oră

Băsescu despre problema RM: Parlamentul în momentul de față are capacitatea să desemneze și să numească un nou președinte

"Pe fond, nu se rezolvă (situaţia din Republica Moldova – n.r.), dar este un respiro. Este clar că guvernul Filip (Pavel Filip – n.r.) nu este creditat de populaţie şi în mod deosebit de electoratul proeuropean cu foarte multă încredere, însă, până una-alta, s-a stabilizat situaţia politică: ţara are guvern şi lucrurile pot să revină sub control", a declarat Băsescu, miercuri, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV.

"Țara are guvern și lucrurile pot să revină sub control pentru că Moldova are o mare problemă legată de bugetul de stat pentru anul viitor și probabil un împrumut, și aici România are deja un împrumut aprobat pentru Republica Moldova. Parlamentul în momentul de față are capacitatea să desemneze și să numească un nou președinte. Nu văd un motiv de instabilitate pe problema președintelui. Poate să vină doar dacă acest Guvern nu ia urgent măsuri, trebuie asigurate salariile în sistemul bugetar. Priotatea ar fi bugetul și sursele de finanțare pentru că bugetul nu acoperă nevoile de cheltuieli ale Republicii Moldova", a continuat fostul președinte al României.

Băsescu consideră că, în primul rând, politic trebuie susținută Republica Moldova la Bruxelles. "Deci, un suport politic major și aici diploma’ia noastră trebuie să lucreze și în cadrul bilateral pentru că Bruxelles înseamnă 28 de state membre care trebuie să își redobândească încrederea în Republica Moldova", a declarat fostul președinte.

"Singura poveste de succes în Parteneriatul Estic a fost Republica Moldova, acest lucru trebuie reamintit Comisiei Europene. Trebuie un efort politic și diplomatic consistent”, a declarat Traian Băsescu.
 
Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *