Actualitate

Basme electorale! Autostrada „Unirii” Târgu-Mureș-Iași ar putea ajunge la Chișinău, după ce „șoseaua” Chișinău-Ungheni după aproape 6 ani încă nu a fost finisată

Potrivit lui Alexe, România și R. Moldova vor avea doar de câștigat dacă autostrada „Unirii” va ajunge până la Chișinău, care probabil nu știe că elitele politice din R. Moldova sunt atât de incompetente încăt le-a luat aproape 6 ani să reasfalteze șoseaua de 1 bandă Chișinău-Ungheni, care încă nu este gata nici până astăzi.

„Acest lucru va aduce dezvoltare comunităților noastre. Și pentru România, și pentru R. Moldova conectarea prin autostradă va însemna dezvoltare economică, socială, culturală și întărirea legăturilor profunde dintre comunitățile noastre. Faptul că se discută de prelungirea autostrăzii de la Ungheni spre Chișinău este un pas uriaș, nu doar pentru R. Moldova, ci și pentru România, în special pentru județul Iași, pentru că noi avem foarte multe planuri de cooperare transfrontalieră, iar posibilitatea de a avea acces la infrastructura unei autostrăzi ar favoriza și mai mult posibilitățile noastre de colaborare și dezvoltare în același ritm”, a precizat oficialul român fără să spună explicit cine va da banii pentru autostra, cine o va construi, și dacă sunt șanse să fie finisată în timpul vieții noastre.

Sursa citată a subliniat că se fac progrese și în privința proiectului podului de peste Prut realizat în zona de graniță dintre România şi R. Moldova, pe teritoriul administrativ al comunei Golăiești în județul Iaşi şi în raionul Ungheni.

„Chiar săptămâna trecută a avut loc dezbaterea publică a „Raportului privind impactul asupra mediului” și a „Studiului de evaluare adecvată” pentru proiectul „Pod peste Prut la Ungheni”.

Amintim că în R. Moldova nu are niciun kilometru de autostradă, și nici un proiect de autostradă nu se află la etapa de proiectare.
 
Costel Alexe este membru PNL, și de-a lungul timpului a fost anchetat de DNA pentru activitatea sa în calitate de ministrul al mediului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *