Actualitate

Bate vântul în gările din Capitală! În semn de protest, circa 90% din transportatorii rutieri și-au sistat activitatea

La primele ore ale dimineții, autogara Centrală din Chișinău era goală. Potrivit informațiilor, pe linie au ieșit doar câteva microbuze care se îndreaptă spre regiunea transnistreană, scrie realitatea.md.

Începând de astăzi și până miercuri, 9 februarie, circa 90% din transportatorii rutieri și-au sistat activitatea în semn de protest față de refuzul autorităților de a ajusta tarifele pentru călătorii.

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa a declarat că la acest moment nu s-a ajuns la un dialog cu Ministerul Infrastructurii.

„Am avut un mic dialog cu Cancelaria de Stat, am explicat motivele protestului și de ce s-a ajuns până în acest punct în timo ce defapt din octombrie această problemă se tot discută cu ministerul și așteptăm o reacție din partea Cancelariei de Stat sau a Guvernului să vedem dacă vor fi ceva semnale îmbucurătoare”, a declarat Alexa.

Până atunci, Alexa a menționat că operatorii de transport vor protesta trei zile. După ziua de miercuri, 9 februarie, APOTA are stabilită o ședință cu ministerul Infrastructurii pentru joi 10 februarie.

„Părerea mea este că ministerul dacă dorea să evite acest protest trebuia să ne convoace în ședință încă săptămâna trecută. Probabil săptămâna viitoare noi vom anunța deja cum procedăm mai departe. Vedem dacă ajungem la un numitor comun cu ministerul este o soluție, este o soluție, dacă nu găsim o soluție, sigur că acțiunile de protest trebuie să continuie”, a conchis Oleg Alexa.

Vă amintim că transportatorii au anunțat pentru 7, 8 și 9 februarie suspendarea rutelor regulate naționale în semn de protest. Această decizie a venit după ce nu au primit un răspuns din partea autorităților la solicitarea lor ca Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale să prezinte calcule reale ale tarifului la serviciile de transport și la serviciile de autogară

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *