Internațional

Belarus se plânge că Ucraina a minat zona de frontieră. „Au aruncat în aer aproape toate podurile din regiunile Gomel și Mazyr”

Șeful Comitetului de Frontieră din Belarus s-a plâns miercuri dimineața de „acțiunile ostile” ale Ucrainei, care ar fi aruncat în aer poduri și au minat zona de frontieră.

”Au minat zona de frontieră, au aruncat în aer aproape toate podurile din regiunile Gomel și Mazyr. Acum distrug toate podurile din regiunea Volyn. Toate drumurile sunt impracticabile”, a declarat Anatoli Lappo, relatează TASS.

De asemenea, Ucraina a declarat și a publicat imagini cu ceea ce este un gard din beton armat cu sârmă ghimpată pentru a-și fortifica granița cu Belarus.

Miercuri, armata belarusă, aliată Moscovei, a declarat că a doborât o dronă ucraineană de recunoaștere la granița dintre cele două țări, unde tensiunea a rămas ridicată de când Rusia a invadat Ucraina la sfârșitul lui februarie, parțial din Belarus, relatează AFP.

„Un șanț, un terasament, un gard din beton armat cu sârmă ghimpată sunt bariere inginerești care se construiesc în Volîn. Astfel, s-au amenajat deja aproximativ 3 km de graniță, lucrările continuă. Acesta nu este tot, dar nu vom dezvălui detaliile. Se lucrează și în regiunile Rivne și Jîtomir”, a declarat pe 11 noiembrie șeful adjunct al biroului președintelui, Kirilo Timoșenko, relatează sursele citate.

Belarus are aproape 900 km de graniță cu Ucraina. La sfârșitul lunii februarie, armata rusă a trecut granița teritoriului belarus pentru a încerca să cucerească Kievul, înainte de a se retrage în cele din urmă câteva săptămâni mai târziu în fața rezistenței ucrainene.

De atunci, Ucraina încă se teme de o nouă ofensivă rusă din Belarus.

Minsk acuză forțele armate ucrainene că are în vedere o lovitură de stat împotriva Belarusului și a creat o forță militară regională comună cu Rusia la mijlocul lunii octombrie, stârnind temeri privind implicarea directă a acestei țări în conflictul din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *