Sănătate

(BINE DE ȘTIUT) Pastile de slăbit – pericolul din spatele “miracolului”

Aşa gândeşte majoritatea celor care apelează la astfel de produse fără a se informa în prealabil şi fără a cunoaşte pericolele la care se expune, iar regretele târzii… nu-şi mai au rostul.

Aşadar, dacă aveai de gând să urmezi calea cea “simplă” către trupul visat, mai gândeşte-te o dată… Iată de ce:

Pastile de slăbit – la ce îţi supui organismul?

Dincolo de prezentarea acestor pastile de slăbit că fiind “100% naturale”, substanţe dintre cele mai diverse şi dăunătoare (care au condus chiar la eliminarea a numeroase mărci de pastile de slăbit de pe piaţă) ne afectează încet, dar sigur sănătatea, fără a oferi rezultate satisfăcătoare. Faptul că acestea se eliberează fără reţeta şi că majoritatea persoanelor dornice de a slabi nu cer sfatul unui specialist înainte de a şi le administra conduce la deteriorarea sănătăţii fizice, dar şi psihice pe termen lung şi, uneori, iremediabil.

Cele mai multe dintre aceste pastile de slăbit funcţionează pe două principii: fie inhibă poftă de mâncare şi prelungesc senzaţia de saţietate, fie provoacă un proces puternic de deshidratare care conduce la pierderea nutrienţilor esenţiali pentru o bună funcţionare.

Două dintre cele mai comune substanţe pe care se bazează aceste pastile de slăbit sunt sibutramina, substanţă care inhibă apetitul şi afectează neurotransmiţători de la nivelul creierului (noradrenalină şi serotonină), prevenind reabsorbtia acestora înapoi în celulele nervoase şi orlistatul care acţionează la nivel intestinal, stopând absorbţia unui procent mare de grăsimi consumate şi forţând eliminarea directă a acestora, prin scaun. Însă, odată cu acest proces, pastilele de slăbit împiedică şi asimilarea corectă a numeroase vitamine liposolubile esenţiale pentru organism, cum ar fi vitaminele A,D, K şi E.

Pastile de slăbit – ce “omit” producătorii

Atunci când îţi arată imagini cu adevărat remarcabile cu persoane “înainte” şi “după” administrarea de pastille de slăbit, producătorii omit să îţi prezinte efectele secundare ale acestora:

La nivel fizic: dureri de cap, ameţeli, palpitaţii, creştrea tensiunii arteriale, transpiraţie abundenţă, creşterea riscului de atac de cord şi accident vascular cerebral, vasodilatatie, tahicardie, tremor, diaree, flatulenţă, scaune uleioase, crampe, senzaţie de greaţă, căderea părului, febra, dereglarea metabolismului etc.;

La nivel psihic: dependenţă, nervozitate, depresie, stări de oboseală accentuată, insomnia, anxietate, chiar şi tendinţe sinucigaşe au fost puse pe seama consumului pastilelor de slăbit.

În cazul în care deja le-ai încercat, este posibil să fi observat un oarecare rezultat în prima perioada de administrare, însă prin dereglarea metabolismului, faza de “plafonare” nu va întârzia să apară, ritmul scăderii în greutate diminuându-se şi efectul devenind, în scurt timp… nul.

Pastile de slăbit şi alternativele sănătoase

De ce să te supui unor asemenea riscuri şi să îţi distrugi sănătatea, când o alimentaţie sănătoasă şi câteva minute de mişcare pe zi te ajută nu doar să obţii silueta dorită, ci şi să-ţi îmbunătăţeşti starea de sănătate şi să-ţi creşti speranţa de viaţă?

Nu putem obţine rezultate fără efort în niciun domeniu… nu putem obţine trupul visat “că prin minune”.

sursa: topfitness.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *