Actualitate

Bombardarea depozitului de carburanți din Belgorod: Ucraina susține că nu este responsabilă de atac

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba spune că nu poate nici să confirme, nici să infirme relatările potrivit cărora aviația Ucrainei ar fi implicată în atacul asupra depozitului de petrol din Belgorod. Kuleba a susținut că nu deține informații militare.

Totodată, Ministerul Apărării al Ucrainei respinge informațiile autorităților ruse conform cărora Forțele Armate ale Ucrainei ar fi lovit depozitul de petrol din Belgorod, provocând un incendiu acolo.

„Bănuim că explozia unui depozit de petrol din Belgorod rus s-a produs din cauza neatenției ocupanților sau pentru a ascunde corupția cuiva”, a declarat Ministerul Apărării site-ului Segodnia.

Potrivit militarilor, aceștia nu au informații că în explozie ar fi fost implicate unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Pe rețelele sociale au apărut și imagini cu elicoptere care zboară la joasă înălțime și despre care se presupune că sunt exact aparatele folosite în atacul asupra depozitelor din Belgorod.

În alte imagini postate pe Twitter, presupus a fi fost făcute în apropiere de Belgorod, sunt prezentate rămășițele unor proiectile reactive de calibrul 80 mm, care reprezintă tipul de muniție folosit de elicopterele de atac ucrainene.

Conform Washington Post, ultima oară când au căzut bombe pe teritoriul fostului URSS a fost în timpul Războiului din Coreea, în 1950, de către americani, care au spus că bombardamentul a fost unul neintenționat, cauzat de o eroare de navigație.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *