Social

Boris Gîlca are interdicția de a părăsi localitatea, anunță Procuratura Anticorupție

Șeful Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlca, a primit interdicția de a părăsi localitatea. Decizia a fost luată de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, informează Procuratura Anticorupție (PA).

De asemenea, juristul lui Gîlcă a fost plasat în arest preventiv la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Încheierea a fost contestată cu apel de către procurorul anticorupție, considerând-o neîntemeiată.

Vă amintim Centrul Național Anticorupție (CNA) anunță că mai multe bunuri, achiziționate din fonduri externe și bugetare, destinate refugiaților din Ucraina, ar fi fost delapidate de către persoane publice din cadrul Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău în complicitate cu responsabilii Centrului de plasament temporar pentru refugiați (CTPR) din str. Studenților 7/5, mun. Chișinău.

CNA a anunțat că șeful Direcției Sănătate și Asistență Socială din Chișinău, Boris Gîlcă, și un angajat au fost reținuți pentru trei zile într-un caz de delapidare a fondurilor destinate ajutorării refugiaților din Ucraina.

Potrivit anchetei, suspecții au acționat în complicitate cu funcționarii responsabili de Centrul de cazare temporară din capitala moldovenească.

De asemenea, la 5 mai, Boris Gîlca, șeful Direcției Sănătate Chișinău, a depus cerere de demisie din funcție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *