JustițiePolitică

BREAKING. Membrii CEC din Găgăuzia ar putea fi cercetați penal, după ce au sabotat ședința în cadrul căreia urma să fie examinată sesizarea Poliției privind „coruperea alegătorilor, falsificarea rapoartelor financiare” de către reprezentanții Partidului „Șor”

Membrii Consiliului Electoral Central (CEC) din Găgăuzia ar putea fi cercetați penal, după ce secretarul general al Platformei „Demnitate și Adevăr”, Liviu Vovc, a depus un denunț la Centrul Național Anticorupție (CNA). Tânărul politician este nemulțumit de faptul că reprezentanții autorității electorale din Găgăuzia au sabotat ședința de joi, în cadrul căreia urma să fie examinată sesizarea Poliției privind „coruperea alegătorilor, falsificarea rapoartelor financiare, acceptarea cu bună știință a finanțării concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat sau a unei organizații criminale, precum și spălarea banilor în proporții deosebit de mari”, acțiuni săvârșite de reprezentanții Partidului „Șor” în cadrul primului tur al alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, transmite Ziarul Național.

În opinia lui Liviu Vovc, membrii Consiliului Electoral Central din Găgăuzia erau obligați să sesizeze instanța de judecată, în vederea anulării înregistrării concurentului electoral din partea Partidului „Șor”, Evghenia Guțul.

„Unii își permit să calce în picioare legislația, iar acest lucru nu poate fi tolerat. În loc să se convoace cât mai rapid și să sesizeze instanța de judecată, membrii Consiliului Electoral Central din Găgăuzia au preferat să nu asigure cvorum la ședință. Mai mult, președintele CEC-ului din Găgăuzia a declarat că și în cazul în care ședința ar fi avut loc, atunci sesizarea poliției urma să fie respinsă din lipsa probelor. În opinia mea, în acțiunile CEC al Găgăuziei sunt prezente componențele infracțiunii prevăzute la articolul 27, 327 Cod Penal – manifestate prin folosirea intenționată a situației de serviciu de către un grup de persoane publice, care inevitabil va duce la niște prejudicii considerabile drepturilor și intereselor publice.

În acest context am transmis astăzi un denunț Centrul Național Anticorupție, în care am solicitat exercitarea acțiunilor de urmărire penală în mod de urgență și tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de faptele sus-menționate. Legea trebuie să fie în capul mesei și nimeni nu poate fi mai presus de ea”, a conchis Vovc, potrivit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *