Actualitate

BREAKING. Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov, reținuți pentru 72 de ore

Ex-deputații Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov au fost reținuți pentru 72 de ore de către procurorii anticorupție, în urma descinderilor din această dimineață în comun cu ofițerii SIS, susțin sursele deschide.md. Totodată, alți doi foști deputați urmează să fie reținuți pe parcursul zilei,

Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov fac parte dintre cei 14 deputați care au părăsit PCRM în decembrie 2015, aderând ulterior la Partidul Democrat. În primăvara 2020, cei doi părăsesc PDM și aderă la Partidul „ȘOR”, Ivanova fiind aleasă în calitate de vicepreședinte al formațiunii. Totodată, Ivanov a candidat și la funcția de președinte al R.Moldova din partea PȘ.

Amintim că ofițerii Serviciului Informații și procurorii anticorupție au descins în această dimineață cu mai multe percheziții la domiciliile mai multor foști deputați din Parlamentul R.Moldova. Perchezițiile se efectuează în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.

Amintim că în decembrie 2015, 14 deputați au părăsit fracțiunea PCRM, anunțând crearea Platformei social-democrate „Pentru Moldova”. Este vorba de parlamentarii: Violeta Ivanov, Victor Mîndru, Alexandru Banicov, Boris Golovin, Anatoli Gorilă, Galina Balmoș, Elena Gudumac, Corneliu Mihalache, Petru Porcescu, Artur Reșetnicov, Sergiu Stati, Vladimir Vitiuc, Igor Vremea și Anatolie Zagorodnîi. Ulterior, toți ei au aderat la fracțiunea PDM din parlamentul de Legislatura a IX-a, care a activat până în februarie 2019.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *