Justiție

Bugetari și pensionari „de lux”. Judecătoarea Curții Constituționale, Domnica Manole, primește un salariu lunar de 53 900 MDL de lei dar și o pensie de 28 000 MDL

Pe site-ul Autorității Naționale de Integritate a fost publicată declarația de avere și interese personale a președintei Curții Constituționale Domnică Manole. 

Potrivit documentului, Manole a ridicat în 2022 un salariu net de peste 647,2 mii de lei, ceea ce presupune un salariu lunar de aproximativ 53 900 lei. În declarația de avere pentru anul 2021, președinta Curții Constituționale a indicat un salariu de 476, 4 mii de lei, adică aproape 40 de mii de lei pe lună.

Domnica Manole a mai trecut în declarația de avere pentru anul trecut și o pensie de 281,8 mii de lei sau peste 28 de mii de lei lunar.

Totodată, Manole a beneficiat de 900 EUR în calitate de indemnizație pentru activitate în instituțiile internaționale, mai exact la Consiliul Europei. La fel, președinta Curții Constituționale a trecut în declarație și diurna pentru deplasări de serviciu de 47 650 lei.

În același timp, Manole a indicat în declarația de avere prestația primită de la Casa Naţională de Asigurări Sociale pentru incapacitate temporară de muncă, peste 25 mii lei. În 2022, Manole s-a ales și cu o prestație pentru incapacitate temporară de muncă de la Curtea Constituțională – peste 5 500 lei.

Amintim că pensia medie în R. Moldova este de aproximativ 3100 MDL.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. …si eu ma chinui in calitate de profesor scolar , cu nervii storsi, cu un salariu de 5500 lei.Nu doresc nimanui aceasta profesie!

    1. Vasilica, tu profesor fiind, chiar intr-atat te dispretuiesti ca iti scrii numele si prenumele cu litere mici?
      Aluzia ta, ca bugetar, pare irelevanta…Devine suparator atunci cand un TOCITOR de buget are un salariu peste a multora din mediul privat, contributori de buget

  2. Wiespe,prostul asta de compiuter imi publica tot timpul numele. E prea sincer. Apoi imi denatureaza si literele.Ma face de rusine , dar dintre durere si rusinee , aleg durerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *