Spre UE

Cai verzi pe pereți. Un „mare expert” promite că R. Moldova va adera la UE mai repede de 2030

Republica Moldova poate deveni stat membru al Uniunii Europene mai devreme de anul 2030. Pronosticul îi aparține lui Valeriu Pașa, care se auto-identifică ca „expert”.

Termenul realist de aderare poate fi mai devreme de 2030. Republica Moldova este o țară mică și cu un grad de integrare în UE mai mare decât avea România în 1999. Noi ne-am aliniat, în domeniul politicii externe, la politica Uniunii Europene. Integrarea economică este la un nivel foarte înalt, peste 60% din exporturi merg spre Uniunea Europeană. Avem 40% populație care sunt cetățeni ai statelor UE, 20% din populație, efectiv, locuiește și muncește în țările UE. Sunt factori importanți care pot accelera procesul integrării europene. Contează foarte mult și ce vom face acasă. Avem cele 9 condiționalități formulate de Uniunea Europeană și trebuie să ne concentrăm pe realizarea lor”, a spus „expertul” Valeriu Pașa.

Câteva „detalii” omise de „marele expert”:

R. Moldova nu și-a controlat niciodată integral teritoriul, așa cum e el recunoscut de ONU. R. Moldova are în continuare trupe ale Federației Ruse pe teritoriul său „suveran”. PAS, având toată puterea în stat, nu făcut nimic pentru reforma teritorial-administrativă, R. Moldova este în continuare împărțită în raioane, așa cum a vrut Voronin în 1999. La ședințele de Guvern din Chișinău în continuare se vorbește limba rusă.

Având în vedere „calitatea” profesională a „experților” din jurul PAS, sunt șanse minime ca acest partid să reușească cu succes să implementeze reformelor necesare pentru a aduce legislația și instituțiile din R. Moldova la standardele UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Băi, Pașa, 40 la sută dintre “moldoveni” nu sunt cetățeni ” ai unor state UE”, ci ai României, pe teritoriul căreia ați inventat un stat fantomă. Nu sunteți cu nimic diferiți de Rusia agresoare in Ucraina. O să intrați în UE când o zbura porcul!

  2. Ar fi o speranta in tineret, nu bosorogii ce suspina dupa cccp. Tinerii ar trebui sa preseze ideea unirii, altfel intrarea in ue e peste 20 de ani si nici atunci cu armata 14 aici si transnitria.

  3. Cred ca in 2025 (daca nu chiar mai repede) or sa vina mujicii si banditii la putere deci vreo 10 ani trebuie irositi din calcul. Poate in 30 de ani eventual daca Rusia nu trece Niprul intre timp sau RM reuseste sa se prinda ca nu face sens 2 Romanii ci doar una deja in UE mai mare si mai faloasa. Ala Pasa sau cum il cheama este globalist moldovenist deci fara legatura cu realitatea. (ca si cei de la putere)

    1. Aiurea, Ungaria se va opune aderării Republicii Moldovei de Est la Uniunea Europeană. Singura șansă este reunirea cu România

  4. Nu se poate urgenta aderarea la UE? Abia astept sa ma fac eurocrat. Deja mi-am cumparat fustitza lambada si peruca fuxia si sunt gata sa militez pentru includerea UE in uniunea eurasiatica.

    1. Asta ai tu in cap ca in UE sunt numai homosexuali. Ramai atunci in siberia, te poti ruga la biserica sa nu mori de foame…

      1. Nu-s din partea stanga a Prutului, si nici de partea rusofona a istoriei. Totusi, am destule motivele pentru eurosceptiscism si de consideratie pentru britanici. Precum multi polonezi sau slovaci, si eu prefer intarirea parteneriatului strategic cu Unchiul Sam si englezii in detrimentul unei UE tembele care dikteaza pactul verde, adica bolsevism din ala misto ca la “scoala de la Frankfurt”, dezindustrializare si pauperizare sub pretext ca salveaza planeta. Noile Zoya Kosmodemyanskaya din fruntea UE, adica covidioatele Greta si Ursula reprezinta incununarea tezelor marxist hegeliene. Razboiul din Ucraina, UE s-a ofuscat cand prin aprilie, mai, anul trecut britanicii sondau terenul pentru o “coalition of the willing” antirusa in baza parteneriatului strategic cu ei si Unchiul. Ca afect imediat asta insemna rezolvarea la pachet a problemei din Kalinigrad si Transnistria. In schimb, UE vorbeste discutii, adica nu are nimic impotriva formatului 5+2 unde Romania nu are nici macar o invitatie formala, de observator. Respect Franta lui Henri Berthelot sau a lui Poincare, nu am ce respecta in Franta lui Macron, ala cu mareata armata ue, dar care cerea ajutor de la Unchiul pentru ca manca bataie in Africa.

        1. Vlad…poate nu e UE perfecta, dar in america cu Trump.la putere, rusia va fi invitata sa ocupe tot ce doreste,inclusiv moldova. Nu uita ca engkezii acum.osi dau pumni in cap.ptr brexit…la mustata au iesit cu 51%. Scotia si irlanda de nord au votat pentru ramanere si de aici uk se poate sparge

          1. Absolut de acord in legatura cu comrade Trumpov. Sper ca GOP sa merga inainte cu DeSantis. Democratii ar face bine sa mearga cu RFK Jr, dar slabe sanse are un om onest precum domnia sa. UK nu se face praf asa cum isi inchipuie destui. Multe depind de City. Irlanda de N e chestiune veche, posibil sa slabeasca funia treptat si sa gaseasca o formula de mentinere a status quo-ului. In orice caz, respect pentru ei, au refuzat diktatul Germaniei stasi-ficata. In ceea ce ne priveste, multe aspecte ce tine de zona militara au fost rezolvate cu britanicii. La fel si cu Unchiul. Inca sunt destule carente, dar nu se pot ignora partile bune. Sper ca in continuare inzestrarea sa se faca cu Unchiul si partenerii agreati. Shopping si de ce nu colaborari cu GDLS, Raytheon, LM this is the way.

    2. Ce bine a prins propaganda lui Putin la voi ! Poti spune cand ai iesit si tu din tara sa vezi cum e in UE ? Dar, ai avut macar 100 euro sa iti permiti sa iesi din tara ? Si daca ai avut banii astia, te-a prins vreun poponar pe strada si te-a violat ? Mai, voi unii tare sunteti cretini si puneti botul la propaganda lui Putin ! Ca sa intelegi si tu ce e cu poponarii astia: vor sa aiba dreptul sa nu mai fie condamnati de lege pt ca si-o trag cu unii de acelasi sex cu ei si vor drepturi civile, sa isi poata imparti averea cu dobitocul cu care si-o trage. Dar in nici un caz nu te prinde pe tine pe strada si te violeaza. Tu crezi ca la tine in tara , acum, nu exista homoxexuali ? BIneinteles ca exista, chiar daca nu cunoasti tu ca ar fi. Vai de capul vostru, ca nu ganditi deloc sau ganditi cu picioarele ! Uniunea Europeana nu inseamna doar drepturi pt homoxexuali tampitule, in primul rand inseamna bunastare, apoi securitate, apoi libertate de miscare, apoi libertate sa poti vorbi orice, fara sa te cheme la procuratura. Ca prosti mai sunteti. Si da, poti sa iti pregatesti fustita si basma, ca o meritidupa cum gandesti !

  5. Draga “mama” apologeta a cavalerilor de Curlandia si domnitzelor cu baterii in poseta, sper ca fiul tau sa fie ferit de idei trans si progresiste, sper sa nu-ti ceara sa-i spui Nicoleta

    1. Chiar nimic nu ai inteles ! N-am zis ca e bine ce fac ei, ci ca oricum nu ii poti interzice pt ca ei tot asa ar face, indiferent ca vrei tu sau nu vrei. Adica ei exista chiar si fara vointa ta. Doar ca acum s-au reglementat legal. Nu e nici apologie, nici schimbare de sex, nimic. Tu chiar nu intelegi ca poponarii exista chiar daca i-ai interzice ? Si nu asta inseamna Uniunea Europeana, poponari. Rau v-au indobitocit rusii.

      1. Draga mami, a lu’ Greta, evident. Te-ai dus dupa fenta precum fata mare dupa stalpul casei. Pentru ca nu te-ai prins, musai sa-ti desenez ironia postarii. In primul rand, retine ca-l trolam pe Vlad Batricea un rusofon nemernic, ca orice rusofon. El e personajul care, printre altele, rupea harta Romaniei Mari in plenul parlamentului de la Chisinau. In al doilea rand, asocierea cu dosnicia evident ca era o abordare ironica in contextul in care papagalul socialist cu pricina are faima de dosnic. In acest sens, Timpul publicase un artcol. In extenso, bolsevicii sunt primii care i-au incurajat pe dosnici. In vremea lui Lenin s-a intamplat prima parada. E de retinut Georgy Cicerin, Mikhail Kuzmin sau Nikolai Klyuev erau dosnici. Ca mai tarziu trotskystii si stalinistii s-au bumbacit corespunzator, e alta poveste. Vazandu-te ofuscata din cauza subiectului si cum ma condamnai cu manie ghei proletara, mi-am zic ca e tocmai te-ai intors din insula Lesbos unde ai participat la teambuiding cu poetesa anarho-totinerista Ileana Negrea, si ca la fel ca ea ti-ai transformat … intr-o cacofonica “masinarie razboinica care vrea sa-si faca dreptate”.

    2. Vlad homosexualitatra exista din antichitate si era ceva normal atunci. Azi in Iran esti omorat daca esti gay si homos4xualitatea nu a disparut..

      1. Da, a existat ca fenomen marginal, ca ceva demn doar de dispret. Nu asociezi la drepturile omului asa-zisele dreptul ale dosnicilor. Drag queen o sa-ti indrepte copii spre…curcubeu. Imi pasa de Iran fix zero. Incearca o plimbare in Texas, nu e chiar totul spoit in roz, asa cum sustine presa. Ce crezi ca se poate intampla in contextul open-carry law? De ce crezi ca sunt mai timizi cand vine vorba sa iasa din marile orase si sa mearga fara sprijin federal in teritoriu pt propaganda?

        1. Si cam cum afecteaza viata ta de zi cu zi ca si-o trag aia la poponeata. Aia era marea problema ca se insoara aia intre ei.

  6. Acuma sincer, nu stiu cum se va reforma insasi UE in viitorul apropiat. Asa ca doar prin unirea teritoriala cu Romania ar fi sanse de accedere mai rapida in UE.
    Mai ramane totusi problema Transnistriei si a Gagauziei care se poate rezolva doar in conditiile unei retrageri rusesti din Crimeea si un tratat de pace cu Ucraina.
    Cam astea sunt datele problemei.

  7. Nu te imtereseaza Transnistria ? Politica strutului cu bagatul capului in nisip e contraproductiva. Cu Transnistria sub control rusesc in coasta Romania va avea permanent o problema . Nu mai discut ca sunt moldovenii cei mai vechi locuitori de acolo si ca Tighina e pe malul drept, bla, bla.
    Solutia completa e cea corecta si aducatoare de pace pe termen lung.

  8. Poti sa fii Turcia care in 25 de ani a incheiat 5 capitole de aderare sau poti fi Croatia care in cativa ani a incheiat toate cele 35 capitole. Depinde de moldoveni nu de altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *