Istorie

Calendar istoric. Pe 7 octombrie Mihai Kogălniceanu anunță „dorințele fundamentale” ale românilor

1857: În cadrul Adunării ad–hoc a Moldovei, Mihail Kogălniceanu prezintă Proiectul de rezoluție care cuprindea "dorințele fundamentale" ale românilor moldoveni, arătând că "dorința cea mai mare" este Unirea Principatelor într–un singur stat.

1883: S-a inaugurat Castelul Peleș.

1919: Ia ființă compania Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM). Este cea mai veche companie aviatică care mai activează.

1949: Zona de ocupație sovietică din Germania devine Republica Democrată Germană.

1950
: Armata Populară din China, începe cu ocupația Tibetului.

1952: Modelul de cod de bare realizat de Woodland și Silver a început să fie folosit ca model general de indentificare a produselor.

1985: A fost deturnată nava italiană Achille Lauro aflată în croazieră pe Marea Mediterană cu peste 400 persoane la bord, de membrii organizației "Frontul pentru Eliberarea Palestinei".

1993: România a fost primită la Consiliul Europei, în urma solicitării din 21 martie 1990.

2001: Forțele militare americane și cele britanice au declanșat ofensiva asupra guvernului taliban și a teroriștilor din gruparea Al-Qaeda.

2003: În California, alegătorii au votat pentru demiterea guvernatorului Gray Davis și l-au ales drept nou guvernator pe Arnold Schwarzenegger.

Pe 7 octombrie s-au născut fizicianul danez, laureatul Premiului Nobel, Niels Bohr (1885), scriitorul român Eusebiu Camilar (1910), președintele rus Vladimir Putin (1952) și interpreta română Luminița Anghel (1968).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *