Actualitate

Calmîc „disruge” prognozele autorităților că gazul va costa mai puțin: „Nu vedem premise pentru ieftinire”

Dacă vor fi elementele întrunite în legislație putem reveni la revizuirea tarifelor atât la majorare cât și descreștere. Însă nu vedem premise pentru a interveni în acest context. Tarifele aprobate acoperă întreg anul 2022”, a declarat Calmîc.

Potrivit acestuia, turbulențele pe piețele internaționale de comercializare a gazului s-au început în luna august, iar acest lucru a afectat încasările Moldovagaz și a înregistrat devieri financiare negative. În prezent, prețul gazului pe piețele internaționale a ajuns la 2000 USD or, acest lucru afectează și Republica Moldova, care este dependentă de o formulă. De exemplu, în luna decembrie prețul de achiziție a fost de 550 USD pentru o mie de metri cubi, dar noi am aprobat, în scopuri tarifare, un tarif de 430 USD”, a precizat Calmîc.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu s-a arătat optimist că prețul gazului va scădea în primăvara anului 2022, iar Republica Moldova va putea achiziționa metanul la prețuri mult mai mici pentru a-și face rezerve.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *