Actualitate

Când și de ce nu e bine să stai acasă

De ce: „#selfie” este comedia cu cel mai mare succes la public în România. Cu peste 70 de mii de spectatori la doar o lună de la lansare, comedia „#selfie” se remarcă printr-o distribuție tânără care a dorit să surprindă exact preocupările şi trăirile tinerilor de azi.
În rolurile principale îi regăsim pe Vlad Logigan, cunoscut publicului moldovean pentru rolul principal din „Nuntă în Basarabia”, Olimpia Melinte, singura actriță română nominalizată la Premiile Goya, Crina Semciuc, Flavia Hojda, Levent Sali, Alex Călin ș.a.
„#selfie” este povestea a trei absolvente de liceu, care, în loc să stea acasă să învețe pentru BAC, decid să plece la mare şi să îşi termine adolescenţa în stil rebel. Yasmine, Roxi şi Ana sunt hotărâte să se distreze şi să uite de responsabilități în ultimele două zile dinainte de examenul maturității, iar asta înseamnă să încalce orice regulă şi să facă tot ce le trece prin cap, fără să țină cont de consecințe.

Expoziție „Arta tradițională africană”

Unde: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală
De ce: Pentru prima dată în Republica Moldova vor fi expuse mai mult de 150 de obiecte ritualice unice în lume: fetişuri, măşti de ceremonii şi de protecţie, instrumente muzicale şi de medicină tradiţională, arme şi sceptre ale conducătorilor de triburi, statuete ale strămoşilor şi alte obiecte simbolice.

Vernisajul a fost posibil prin contribuţia deosebită a domnului Marc Van Wesemael, colecţionar care şi-a dedicat viaţa studierii şi protejării patrimoniului cultural şi care a adunat, de-a lungul timpului, toate aceste obiecte de pe cuprinsul întregului continent african.

Închiderea stagiunii la Filarmonica Națională

Când: 27 iunie
Unde: Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”
De ce: Stagiunea se va încheia cu un concert simfonic, în interpretarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naţionale, condusă de prim dirijorul și conducătorul artistic Mihai Agafița. Veți putea audia și Capela corală Academică „Doina”, dirijată de Ilona Stepan, în interpretarea soliștilor Tatiana Costiuc, Victoria Popovschi-Luncaşu, Nicolae Vascauţan, Andrei Otean. În program va fi opera „Marea Misă” în c-moll, de W.A.Mozart.

Expoziția „Măşti şi feţe în gravuri” de Paul Gavarni

Când: 17 iunie – 7 august
Unde: Muzeul Național de Artă

De ce: Expoziţia actuală prezintă o selecţie din 33 de litografii ale lui Gavarni, dintre cele circa 100 de lucrări ale acestuia, aflate în patrimoniul muzeului.

Marş de comemorare a lui 28 iunie 1940

Când: 28 iunie, ora 10.00
Unde: Academia de Științe a RM
De ce: Marșul va porni din fața Academiei de Științe și va ajunge în Scuarul Europei, unde va fi susținut un concert. Evenimentul va marca 74 de ani de la anexarea Basarabiei și Bucovinei de către Uniunea Sovietică, în 1940. În cadrul aceluiași eveniment, o scrisoare adresată președintelui rus, Vladimir Putin, în care se cere retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova și încetarea presiunilor, în contextul apropierii țării noastre de Uniunea Europeană, va fi lăsată la Ambasada Federației Ruse din Chișinău.
Consiliul Unirii a solicitat instituțiilor de drept să asigure ordinea și buna desfășurare a evenimentului. 

Selecție realizată de Ana Gherciu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *