Actualitate

Candidatul PDM a fost EXCLUS din cursă: Ar fi prezentat semnături false

„Astăzi i-am înmânat decizia comisiei raionale. A fost efectuată o verificare computerizată a foilor de semnături, care a arătat că 400 de semnături nu sunt valide. Din 1.000 de semnături, doar 710 voturi sunt recunoscute valabile. Încălcările sunt la numărul buletinelor de identitate, sunt semnături repetate, precum și nume ale persoanelor care, de fapt, nu locuiesc în Comrat”, a menționat Patutina.

La rândul său, Dmitri Manol a considerat acțiunile organului electoral ca o „acțiune politică”. Totuși, candidatul nu a hotărât să facă recurs nemulțumirii în instanță.

Reamintim că Dmitri Manol a candidat anterior la funcția de bașcan al Găgăuziei. Și în acel caz peste un sfert din semnături nu au fost validate. Problema a fost aceeași – în fișele de semnătură datele privind reședința persoanelor, datele pașaportului au fost indicate incorect, precum și semnăturile ar fi fost false. În ziua alegerilor, democratul nu a acumulat nici voturile celor care au semnat în susținerea sa. Manol a fost votat de 346 de locuitori ai Găgăuziei.

https://agora.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *