Economie

Candu: Partenerii externi sunt gata să pregătească un pachet energetic anticriză pentru R. Moldova

„Guvernul SUA şi cel al Germaniei, Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional sunt îngrijorate de o eventuală criză a gazelor şi de vulnerabilităţile prin care ar putea să treacă R. Moldova. Toţi s-au arătat dispuşi să pregătească un pachet energetic de criză pentru Moldova”, a menţionat ministrul, citat de Moldpres.

Este vorba despre „elaborarea şi implementare unui aşa-numit pachet de acţiuni de criză, în caz de necesitate, precum şi de contribuţie financiară de urgenţă, în cazul în care va fi necesar de a suplimenta rezervele naţionale de păcură şi cărbune în prag de iarnă”.

Potrivit vicepremierului Candu, „Republica Moldova este, probabil, ţara din regiune cea mai vulnerabilă din punct de vedere energetic”. În cadrul vizitei sale recente la Washington şi Berlin, Andrian Candu a discutat „despre extinderea contractului cu Gazprom-ul şi situaţia din regiune, un eventual conflict între Federaţia Rusă şi Ucraina în problema gazelor şi o criză care ar putea să apară dacă nu se vor înţelege cele două state şi operatorii de gaz”.

Sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *