Actualitate

CAPTURĂ URIAȘĂ făcută de Poliţia română în zonele libere din Constanţa, Giurgiu şi Curtici, aproape 80 000 000 țigărete

Echipele de control au verificat legalitatea operaţiunilor de import-export şi intracomunitare, depozitele situate în zonele libere, precum şi micul trafic la frontieră sau comercializarea ilegală.13 firme sunt cercetate pentru activităţile comerciale cu tutun pe care le desfăşoară, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR)

Potrivit sursei citate, acţiunea a vizat activitatea a 20 de societăţi comerciale, sub aspectul respectării legislaţiei în vigoare privind operaţiunile în zonele libere şi al identificării situaţiilor în care mărfurile din categoriile vizate aflate în zonele libere, au fost introduse în circuitul comercial fără efectuarea formalităţilor vamale şi fără plata impozitelor şi taxelor aferente.

În urma primelor verificări, faţă de 13 agenţi economici din zonele libere, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor efectuează cercetări cu privire la activităţile desfăşurate. De la aceste firme, au fost indisponibilizate, în vederea continuării verificărilor, 79.118.263 de ţigări, a mai precizat IGPR.
La aceleaşi controale, au fost descoperite cinci firme care deţineau stocuri de produse din tutun fără a avea licenţe de lucru în zonele libere, existând, totodată, o diferenţă de aproximativ 30.000 de ţigări între stocurile existente şi cele declarate.

De asemenea, arată IGPR, activitatea a patru agenţi economici face obiectul cercetărilor efectuate de Direcţia de Investigare a Fraudelor şi Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Giurgiu, pentru infracţiuni la regimul vamal şi al produselor accizabile.

Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *