Cât de mult ne ajută berea vara
Exista diferente mari intre berea fabricata traditional si berera lager si cea amara. Orzul este mai intai germinat, apoi maltificat. "Mustul de bere" rezultat este fiert cu hamei (bogat in numeroasa rasini, ce dau aroma unica a berii) apoi se adauga drojdia fabricantului de bere pentru a incepe procesul de fermentatie.
Berile brune sunt de obicei mai dulci datorita continutului mai ridicat de zahar, in timp ce berile lager obisnuite contin mai putin alcool. Berile traditionale la butoi sunt fabricate fara aditivi chimici, pastrate in butoaie de lemn. In mare parte a Europei si in SUA, se cauta berile cu gust mai fin, mult mai gazoase, si berile lager, dar acestea pot provoca balonare si disconfort abdominal.
Din pacate, ideea ca berea bruna este mult mai nutritiva este doar un mit. Cu toate acestea, consumata in cantitati moderate, berea este un diuretic eficace, o sursa importanta de vitamina B12 si de energie, luptand cu anemia, letargia si sindromul oboselii cronice.
Berea este de preferat a se consuma la temperatura "pivnitei", daca este unul din tipurile de bere englezeasca blonda si te afli in Marea Britanie, majoritatea persoanelor par sa prefere o bautura gazoasa si rece ca gheata, poate ca raceala ascunde lipsa aromei.
Legat de bere avem si un sfat cat se poate de practic: pentru a da luciu parului tocit si fara viata, clatiti-l cu bere dupa ce l-ati samponat din abundenta. Ajuta cuticulele de la radacina parului sa se netezeasca pentru a oferi un aspect lucios parului. Ca alternativa sa stiti ca mai nou se gasesc in magazine sampoane pe baza de bere.
Sursa: Timpul.md