Cât de PERICULOS este pateul din magazine

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :
– ficatul de porc se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 47% din compoziție
– 45% au în compoziție prim ingredient apa
– 25% au în compoziție proteină animală din/de porc
– 77,5% au în compoziție slănină
– 37,5% au în compoziție șorici
– 15% au în compoziție proteină animală din porc, slănină și sorici
– 72,5% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);
Numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 – 6
Aditivi alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel:
96,55% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250)
31,03% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120)
13,79% dintre produsele studiate au avut în componență caragenan (E407)
13,79% dintre produsele studiate au avut în componență trifosfați de sodiu (E451)