Actualitate

Caz ȘOCANT: dentiştii au extras mai mult de 500 de dinţi din gura unui băieţel din India

„Nu am văzut atât de mulţi dinţi într-o singură zonă”, explică Pratibha Ramani, profesor şi director al Departamentului de Patologie Orală şi Maxilară al Colegiului Saveetha din Chennai.

„Dezvoltarea acestei mase a împiedicat dezvoltarea normală a molarilor în partea de maxilar afectată. Radiografiile au arătat un număr mare de dinţi rudimentari în ţesutul tumorii”, au declarat medicii care s-au ocupat de caz.

Specialiştii de la spitalulul unde a fost internat băieţelul au decis că cursul optim pe care îl pot urma în acest caz este chirurgia, pe care părinţii au acceptat-o, dar faţă de care copilului i-a fost frică pentru câteva ore.

Vestea bună pe care medicii au putut-o da familiei după operaţie a fost că această condiţie medicală a fost identificată într-un stadiu incipient. În timpul operaţiei, medicii au eliminat 526 dinţi, aceştia variind între 0,1 milimetri până la 15 milimetri.

„Semănau cu perlele dintr-o scoică. Chiar şi cei mai mici dinţi păreau formaţi, explică medicii. În prezent, băieţelul are 21 de dinţi, ceea ce se încadrează în limitele normale pentru vârsta sa.

https://www.descopera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *