Ce au discutat liderii AIE. Propunerea PL, Vasile Nedelciuc, a fost RESPINSĂ de PLDM
Liderii PLDM și PD încearcă depășirea crizei prin alegerea unui președinte apolitic și mizează pe votul ex-comunistului Dodon. Dacă acest lucru va avea loc, liderul PL, Mihai Ghimpu ar urma să rămână un simplu deputat dar PL va avea dreptul de a desemna numele următorului candidat apolitic.
Candidatură SURPRINZĂTOARE din partea Partidului Liberal
Deși au fost vehiculate mai multe nume, propunerea PL, Vasile Nedelciuc, a surprins pe toată lumea dar a fost respinsă de către Vlad Filat, ne anunță sursele noastre din interiorul PLDM.
Un site controlat de premierul Filat a confirmat azi informația publicată ieri în exclusivitate de Timpul.
Conform inprofunzime.md, liderii PL au părăsit de urgență ședința AIE și au refuzat să comeneteze ce s-a discutat. Reacția premierului Filat a fost într-o notă caracteristică, acesta a declarat că liderii PL se grăbeau la ziua de naștere a domnului Șalaru.
Marian Lupu a declarat: "Nu trebuie de pus carul în faţa boilor. Se discută absolut toate posibilităţile.Trebuie să venim cu soluţii pentru depăşirea crizei şi să venim cu sorţi de izbândă. Din momentul în care soluţia va fi anunţată, ne vom asigura ca preşedintele să fie ales", conform publika.md
Cine este Vasile Nedelciuc candidatura propusă de PL
S-a născut la data de 13 noiembrie 1948 în comuna Bulboci (județul Soroca). A absolvit cursurile Facultății de Electrofizică, specialitatea automatică și telemecanică a Institutului Politehnic din Chișinău (în 1972).
A lucrat mai mulți ani la Institutul de cercetări științifice în domeniul planificării, urmând apoi cursuri de doctorat la Institutul de Aviație din Moscova în domeniul calculatoarelor. Revenit în Republica Moldova, și-a continuat activitatea la Institutul de planificare în funcție de șef de laborator, efectuând cercetări în domeniul informaticii. În paralel, a predat la Catedra de calculatoare a Institutului Politehnic din Chișinău; din anul 1988 lucrează ca docent la același institut.
În anul 1990 este ales deputat în primul Parlament democrat al Republicii Moldova, activând în această calitate până în anul 2001. În perioadele 1990-1993 și 1998-2001 a fost președinte al Comisiei parlamentare pentru politică externă.
În perioada 22 iunie 1998 – 23 aprilie 2001, a fost membru în delegația Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, deținând și funcția de vicepreședinte al APCE (1999-2000). Din decembrie 2000, este președinte al Companiei Endava.
Conform zdg.md, Grupul britanic Endava, care desfăşoară activităţi şi în R. Moldova, estimează pentru anul fiscal 2011–2012 o creştere a afacerilor la nivel consolidat cu 22%, la peste 40 de milioane de euro. Prognoza de creştere pentru acest an este similară cu avansul înregistrat de grupul Endava în 2010, când afacerile companiei au înregistrat o creştere de 25%, la peste 33 de mil. de euro.
Timpul.md