CSI / RusiaInternaționalRăzboi

Ce cadou a făcut Slovacia Ucrainei de ziua „agresorului Putin”: „Vor urma multe altele”

Slovacia a livrat Ucrainei două sisteme de artilerie autopropulsate de 155mm Zuzana de ziua „agresorului Putin”, a anunțat ministrul slovac al apărării, Jaro Nad, transmite Hotnews.

„Pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a sa, i-am oferit încă un cadou agresorului Putin. Alte două noi obuziere Zuzana 2 sunt acum în Ucraina (și vor urma multe altele )”, a scris Jaro Nad pe pagina sa de Twitter.

Ucraina are deja 8 sisteme Zuzana și va primi alte 16

Potrivit site-ului Oryx ce monitorizează armamentul din Ucraina, armata Kievului a cumpărat în luna august 8 astfel de sisteme Zuzana de la slovaci și urmează să primească alte 16 cumpărate de Germania, Norvegia și Danemarca pentru Ucraina.

Obuzierul SpGH Zuzana de 155 mm este un sistem de artilerie slovac dezvoltat de Konstrukta-Defencecu cu încărcător automat atât tun, cât și pentru rezerva de muniție. Este o evoluție a obuzierului autopropulsat SpGH Dana de 152 mm, potrivit sursei citate.

Sistemul are o rază lungă de acțiune, o precizie și o cadență de foc ridicate, poate fi pregătit prompt pentru tragere și are un nivel ridicat de mobilitate asigurat de un șasiu Tatra 8×8 modificat.

Datorită designului tunului, acesta poate folosi orice muniție standard NATO de 155 mm. Sistemul de control al focului permite un mod de impact simultan cu mai multe cartușe (MRSI).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *