Actualitate

Cea mai valoroasă monedă a lumii se prăbușește. Cădere fără precedent pe cotațiile oficiale

Lira sterlină, una dintre cele mai importante monede de schimb, dar și cea mai valoroasă în raport cu alte monede, se prăbușește, în contextul Brexit și al schimbărilor politice din Marea Britanie. Lira este aproape de a marca cea mai mare depreciere lunară din ultimii trei ani.

Moneda britanică a pierdut 4% din valoare în doar trei zile. Totul se întâmplă pentru că, dupp alegerea lui Boris Johnson, unul dintre promotorii Brexit, la șefia Partidului Consrevator și, implicit, a Guvernului, șansele ca Marea Britanie să iasă din UE fără acord au crescut substanțial.

Premierul britanic a declarat că nu va începe discuțiile legate de Brexit cu UE decât în momentul în care oficialii europeni vor agrea renogocierea acordului semnat de predecesoarea sa, Theresa May. Printe altele, Johnson vrea ca UE să renunțe la soluția agreată cu May privind granița cu Irlanda de Nord.

Azi, moneda britanică a coborât cu pânâ la 0,8% față de dolar, la 1,2119 dolari/unitate și 0,7% față de euro, la 1,0881 euro/unitate.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *