Actualitate

CEC dezminte: Nu suntem un organ politizat și ineficient

„Constatăm cu regret utilizarea unui limbaj care încalcă normele de etică și morală, iar difuzarea unor astfel de informații denigratoare are drept scop subminarea autorității și credibilității organelor electorale, dar și a întregului proces electoral. Comisia rămâne a fi și în continuare o instituție independentă, deschisă, profesionistă, gata să facă față oricăror provocări”, se menționează într-un comunicat de presă al instituției.

CEC subliniază că anume instanța de judecată are competența exclusivă de a confirma legalitatea alegerilor locale noi ale primarului general al mun. Chişinău și validarea mandatului primarului ales, iar CEC-ului îi revine organizarea alegerilor.

Prin intermediul comunicatului de presă, CEC face apel către cetățeni, politicieni și mass-media să nu implice Comisia în „jocuri politice”.

După ce Curtea Supremă de Justiție a calificat drept legale deciziile instanțelor inferioare cu privire la invalidarea alegerilor, Comisia Electorală Centrală se va întruni pe 29 iunie pentru a lua act de hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care nu a fost validat mandatul lui Andrei Năstase. Liderii opoziției au anunțat organizarea unui protest în timpul ședinței CEC.

Anterior, Ziarul de Gardă a scris că CEC nu a putut să ofere un răspuns exact despre acțiunile ce urmează a fi întreprinse ulterior în cazul alegerilor locale, menționând că este vorba de „o speță care nu e frecventă”.

Sursa: zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *