CSI / RusiaExterne

Cel mai bogat oligarh ucrainean vrea să dea în judecată Rusia pentru că i-a distrus oțelăriile din orașul distrus Mariupol

Cel mai bogat oligarh ucrainean și proprietar al uzinei Azovstal, ultima redută a apărătorilor din Mariupol, vrea să dea în judecată Rusia pentru bombardamentele care au provocat pierderi de până la 20 de miliarde de dolari la oțelăriile din orașul distrus aproape în totalitate de armata rusă, informează Reuters.

„Cu siguranță vom da în judecată Rusia și vom cere despăgubiri pe măsura pierderilor și a afacerilor distruse”, a spus într-un interviu Rinat Ahmetov, proprietarul Metinvest, cel mai mare producător de oțel din Ucraina.

Fiind întrebat câți bani a pierdut Metinvest din cauza pagubelor provocate uzinelor Azovstal și Ilici, Ahmetov a spus: „Costul de înlocuire din cauza agresiunii rusești este între 17 și 20 de miliarde de dolari. Valoarea finală va fi determinată în procesul intentat Rusiei.”

Uzina Azovstal a fost distrusă de bombele rusești după ce aceasta a devenit ultimul bastion de apărare al orașului port din sudul Ucrainei. Fabrica siderurgică Ilici, deținută tot de Ahmetov, a fost și ea serios avariată în timpul bombardamentelor rusești.

Imperiul afacerilor din Ucraina al miliardarului Ahmetov era deja prăbușit după opt ani de lupte în estul țării după ce separatiștii proruși au ocupat o parte din teritoriile din regiunea Donbas.

De la începutul invaziei rusești în Ucraina declanșată pe 24 februarie, Metinvest a anunțat că nu își mai poate aproviziona clienții conform contractelor.

Ahmetov a spus că a rămas în Ucraina de la începutul războiului: „Avem încredere în țara noastră și credem în victoria noastră”.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *