Actualitate

Certificatele de imunizare din RM ar putea fi recunoscute în Portugalia. Subiectul a fost discutat între miniștrii Nicu Popescu și Santos Silva

Oficialul Republicii Moldova i-a adresat omologului portughez rugămintea de a examina recunoașterea certificatelor de vaccinare emise de către țara noastră, pentru a putea asigura călătorii fără restricții în Portugalia.

Discuțiile au avut loc în marja Segmentului înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite care se desfășoară la New York. În cadrul întrevederii cei doi au discutat și despre rolul comunității cetățenilor Republicii Moldova din Portugalia, fiind de acord că aceasta aduce o contribuție cu valoare adăugată dezvoltării societății portugheze și a relațiilor bilaterale, transmite zugo.md.

Miniștrii de externe au convenit organizarea unui schimb de experiență pe politici publice în domeniul diasporei, cu accent pe digitalizare și servicii consulare moderne.

„Vom continua eforturile diplomatice pentru a îmbunătăți cadrul juridic moldo – portughez în beneficiul cetățenilor noștri stabiliți în Portugalia și am exprimat interesul țării noastre de a prelua din experiența Portugaliei în domeniul mediului, managementului apelor, agriculturii ecologice, industriei ușoare, protecției și conservării patrimoniului național arhitectural”, a afirmat Popescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *