Actualitate

Certificatele de vaccinare eliberate de către autoritățile din Moldova sunt recunoscute în Israel

Ca urmare a demersurilor Ambasadei către autoritățile israeliene privind recunoașterea certificatelor de vaccinare eliberate de către Republica Moldova, ambasada anunță că Republica Moldova a fost inclusă în lista statelor a căror certificate de vaccinare sunt recunoscute de către Statul Israel.

Persoanele care au fost vaccinate pe teritoriul Republicii Moldova și dețin certificatul de vaccinare digital moldovenesc, au dreptul să intre pe teritoriul Statului Israel, odată ce va fi restabilit accesul cetățenilor străini în țară, sau dacă fac parte din categoriile exceptate (mai multe detalii aici), în conformitate cu procedurile și restricțiile existente și au dreptul să obțină „Green Pass”-ul, care este utilizat doar pe plan local.

Persoanele recunoscute ca fiind vaccinate de către Israel sunt cele care au primit un vaccin aprobat de Organizația Mondială a Sănătății, cum ar fi vaccinul Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm, Bharat Biotech COVAXIN, sau Johnson și Johnson. Pentru mai multe detalii accesați pagina Ministerului Sănătății a Statului Israel.

Menționăm că Comisia Europeană a emis o decizie prin care certificatele anti-COVID-19 emise în Moldova devin echivalente cu certificatele digitale COVID din Uniunea Europeană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *