Actualitate

Ceslav Ciuhrii, la Noroc Fest, către artiști: „Muzica Dvs ne unește ca națiune”

Săptămâna trecută a avut loc prima ediție a celui mai mare festival de muzică autohtonă din Republica Moldova, Noroc Fest. Zeci de artiști de top de muzică ușoară și populară din Republica Moldova au urcat pe scenă în cele două seri ale festivalului. Evenimentul este o continuare a “Potcoavei de Aur”, dar cu multe elemente noi, și reprezintă unul dintre primele proiecte importante în care s-a implicat antreprenorul Ceslav Ciuhrii după preluarea trustului Noroc Media, organizatorul Noroc Fest. 

“Vom depune tot efortul pentru ca să continuăm această tradiție, pentru că muzica Dvs ne unește ca națiune”, a spus de pe scenă Ceslav Ciuhrii.  Proprietarul trustului Noroc Media, care a publicat pe rețelele de socializare mai multe poze alături de artiști, a scris ulterior, într-o postare pe Facebook, că evenimentul a fost o ocazie bună de a admira și cinsti artiștii, compozitorii, instrumentiștii și pe toți cei care astăzi continuă să dezvolte și să promoveze moștenirea lăsată de înaintașii noștri. “Dacă acest eveniment a reușit să trezească emoții puternice, să ne apropie și mai mult de cultura națională, să ne amintească de copilărie, bunici, părinți și locurile dragi, atunci NorocFest și-a îndeplinit misiunea cu succes”, a scris Ciuhrii. 

Orchestra fraților Advahov, Surorile Osoianu, Zinaida Julea, Vali Boghean, Carla’s Dreams, Zdob și Zdub sau Andra, România, sunt doar o parte dintre artiștii care au încins atmosfera pe 15 și 16 decembrie, la Palatul Național “Nicolae Sulac”. Sala a fost arhiplină în ambele zile ale festivalului, asta după ce biletele s-au epuizat în doar zece zile din momentul în care au fost puse în vânzare.

Despre organizarea unui festival al muzicii autohtone Ceslav Ciuhrii a început să vorbească public încă la sfârșitul verii, la scurt timp după ce a devenit proprietarul “Noroc Media” și a declarat că vrea să transforme postul TV și mai mult într-o platformă de promovare a artiștilor și muzicii autohtone. De menționat că sponsorul general al festivalului a fost un alt proiect grandios pe care Ciuhrii îl dezvoltă acum, Satul German, cel mai mare proiect imobiliar din Republica Moldova din ultimii 30 de ani. 

Anterior, antreprenorul spunea într-un interviu că este interesat de artiști și muzica autohtonă încă în copilărie, de pe vremea când mergea cu mama sa la serviciu, la Televiziunea Națională. 

Noroc Fest a fost urmărit, în total, de peste 3400 de spectatori. Următoarea ediție, potrivit organizatorilor, va avea loc în perioada caldă a anului, în aer liber. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *