Actualitate

Cine a tras in noi?

La implinirea a sase luni de la protestele anticomuniste din 7 aprilie, aseara, la ora 18.00, circa o suta de persoane s-au adunat la monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant pentru a comemora victimele represiunilor declansate atunci de regimul comunist.

Un miting pasnic, fara lozinci, fara discursuri. Oamenii au aprins lumanari si s-au rugat pentru consangenii lor omorati sau maltratati de organele de politie. O doamna a spus „Tatal nostru”, dupa care participantii la miting s-au deplasat in Piata Marii Adunari Nationale. Acolo, organizatorii au adunat semnaturi pentru o petitie prin care cer tragerea la raspundere a celor ce se fac vinovati de provocarea evenimentelor din 7 si 8 aprilie.

Prezent la manifestatie, prim-ministrul Vlad Filat a dorit initial sa semneze si el, insa a ezitat declarand: „Din cate imi dau seama, eu trebuie sa realizez ceea ce se cere…”. Premierul a amintit despre crearea unei comisii de ancheta care sa contribuie „la elucidarea tuturor circumstantelor si a actorilor care au participat in cadrul tragicelor evenimente din aprilie 2009”.

Mentionam ca ieri, in mai multe orase mari din Romania – Bucuresti, Iasi, Suceava, Cluj, Ploiesti, Sibiu – au avut loc actiuni similare de comemorare.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *