Actualitate

CNA a dat liber la „m… PSD” la TV. Antena 3 a scăpat nesancționată după folosirea expresiei pe post

Potrivit sursei citate, CNA nu a admis nici măcar o somație, propusă de Radu Herjeu, după ce Mugur Ciuvică și parlamentarul Șerban Nicolae au folosit fără rețineri sintagma „M… PSD” într-o ediție Sinteza zilei din 30 mai.

„Deschideți acum ușa, ca de dimineață până seara, oricine, pe orice post de televiziune să folosească acel cuvânt, sub pretextul că CNA a dat voie.”, le-a spus Herjeu colegilor care au votat împotriva sancțiunii.

Monica Gubernat, președintele propus al CNA, care a votat împotriva sancționării canalului TV, a fost de părere că trebuie judecat în funcție de „context”, iar expresia este una „politică”.
Radu Herjeu a propus sancționarea Antenei 3 cu o somație, pentru că sintagma a fost folosită pe post înainte de ora 23.00, prin urmare încalcă legislația privind protecția minorilor. Dacă era după 23.00, n-ar fi luat nicio sancțiune, după cum a subliniat Herjeu.

Somația a reușit să atragă doar două voturi: Radu Herjeu și Gabriel Tufeanu. Restul a fost împotrivă: Dorina Rusu, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Bălașa, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea.

Parte din cei care au votat împotriva unei somații la Antena 3 au fost totuși „pentru” amenda de 5.000 de lei primită de Realitatea TV în luna ianuarie, pentru folosirea aceleiași sintagme.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *