Culinar.md

Coaste de porc la grătar

Nimic nu spune primvară sau vară ca coastele la gratar! Aceste coaste pe grătarul cu cărbune sunt simple, delicioase și cad de pe oase.

Ingrediente – Coaste de porc la grătar

  • 1 lingura chimen macinat
  • 1 lingură pudră de chili
  • 1 lingura boia de ardei
  • sare si piper dupa gust
  • 3 kilograme de coaste de porc
  • 1 cană sos barbeque

Pasul 1
Preîncălziți un grătar cu gaz pentru căldură mare sau aranjați brichete de cărbune pe o parte a grătarului. Unge ușor grătarul.

Pasul 2
Într-un borcan mic, combinați chimenul, pudra de chili, boia de ardei, sare și piper. Închideți capacul și agitați pentru a amesteca.

Pasul 3
Tăiați mantaua membranei din spatele coastelor. Treceți un cuțit mic și ascuțit între membrană și fiecare coastă și tăiați membrana cât mai mult posibil. Presărați cât doriți pe ambele părți ale coastelor. Pentru a preveni ca coastele să devină prea întunecate și picante, nu frecați bine condimentele în coaste. Păstrați porțiunea nefolosită din amestecul de condimente pentru utilizare ulterioară.

Pasul 4
Așezați folie de aluminiu pe raftul inferior pentru a capta scurgerile și pentru a preveni exploziile. Așezați coastele pe raftul superior al grătarului (departe de cărbuni, dacă folosiți brichete). Reduceți căldura la gaz la minim, închideți capacul și lăsați netulburat timp de 1 oră. Nu ridicați deloc capacul.

Pasul 5
Ungeți coaste cu sos de grătar și apoi grătar încă 5 minute. Serviți coaste ca un suport întreg sau tăiați între fiecare coastă și grămadă-le individual pe un platou.

Pe portie: 441 calorii; proteine ​​24,6g; carbohidrați 16,9 g; grăsime 30 g; colesterol 117 mg; sodiu 581,8 mg.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *