Actualitate

Comisia de Tineret a CNSM are un nou președinte. Cine este Gheorghe Buruiană

Gheorghe Buruiană nu este nou în rândul sindicatelor, el fi­ind președinte al Asociației Studenților și Rezidenților în Me­dicină și președinte al Comisiei de Tineret din cadrul Federației Sindicale „Sănătatea”, iar acum, și președinte al Comisiei de Tineret a CNSM. Această funcție a devenit vacantă după ce Alexei Pianîh și-a anunțat demisia.

Gheorghe Buruiană a fost pre­zentat membrilor Comisiei de Ti­neret de către vicepreședintele CNSM, Petru Chiriac, care și-a de­dicat munca și o bună parte din viață mișcării sindicale.

„Ne pu­nem mari speranțe în activitățile pe care le veți organiza în conti­nuare pentru consolidarea sindi­catelor din Republica Moldova. Avem încă multe probleme ce țin de îmbunătățirea cadrului legisla­tiv și normativ în domeniul tinere­tului, depășirea problemelor soci­al-economice, asigurarea tinerilor cu locuri de muncă bine plătite, diminuarea migrației înalte în rân­dul tinerilor. Aveți toată susținerea conducerii CNSM în activitățile pe care le veți desfășura”, a menționat Petru Chiriac.

Fiind la început de an, Comisia de Tineret și-a trasat obiectivele strategice, alegându-și prioritățile în baza propunerilor venite din partea tinerilor sindicaliști, repre-zentanți ai centrelor sindicale național-ramurale. Propunerile tinerilor vor fi incluse în planul de activitate al Comisiei de Tineret ce urmează a fi implementat până la Congresul IV al CNSM.

Din Comisia de tineret fac parte tineri sindicaliști, reprezentanți ai fiecărui centru sindical național–ramural, cu vârsta de până la 35 ani, aleși cu mandat pentru o perioadă de doi ani. Următoarea ședință a Comi­siei de Tineret a Confederației Naționale a Sindicatelor din Mol­dova este programată pentru 4 martie 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *