Actualitate

Comisia Electorală Centrală a stabilit cuantumul lunar al subvențiilor de la bugetul de stat pentru anul 2019

În conformitate cu prevederile legale cuantumul subvenţiilor se distribuie în felul următor: 40% – proporţional cu performanţele obţinute în alegerile parlamentare, 40% – proporţional cu performanţele obţinute în alegerile locale generale, 10% – partidelor politice care respectă cota de cel puţin 40% de candidaţi femei din numărul total al candidaţilor înaintaţi în toate circumscripţiile uninominale în alegerile parlamentare, 5% –proporţional cu numărul de femei alese efectiv în funcţia de deputat pe circumscripţii uninominale și 5% –proporţional cu numărul de tineri aleşi efectiv în cadrul alegerilor parlamentare şi al celor locale generale.

Astfel, potrivit hotărîrii CEC, cuantumul subvenției lunare pentru fiecare vot valabil exprimat acordat partidelor politice și blocului electoral în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 este de 0,49 lei.

Totodată, CEC a stabilit că, cuantumul subvenției lunare pentru fiecare femeie aleasă efectiv în funcția de deputat în Parlament pe circumscripțiile uninominale constituie 15151,51 lei, iar cuantumul subvenției lunare pentru fiecare tînăr ales efectiv în cadrul alegerilor parlamentare constituie 6410,25 lei. Menționăm că, potrivit rezultatelor scrutinului parlamentar din 24 februarie curent, 13 dintre deputații aleși sunt tineri, iar în circumscripțiile uninominale au fost alese 11 femei deputate.

Partidele politice beneficiare de subvenții de la bugetul de stat urmează să-și deschidă conturi bancare special destinate în acest sens.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *