Actualitate

Comisia Europeană confirmă – Guvernul Ciucă (PSD+PNL) încearcă să salveze pensiile speciale – România nu primește fondurile europene

Comisia Europeană confirmă că Guvernul a încercat salvarea pensiilor speciale, a afirmat deputatul USR Cristian Seidler, care spune că ministrul Muncii, Marius Budăi, ar trebui să demisioneze. Proiectul de lege iniţiat de Guvernul României a încercat doar salvarea pensiilor speciale.

Comisia Europeană susține că acel proiect de lege are un impact foarte modest asupra cheltuielilor bugetare cu pensiile speciale. Liderii de la Bruxelles îl aşteaptă pe domnul Marius Budăi în perioada 3 – 4 mai la discuţii informale.

Comisia Europeană ignoră minciuna Guvernului României, minciună spusă Băncii Mondiale, cum că România nu ar colecta informaţii privind veniturile salariale ale militarilor pe parcursul întregii cariere a acestora”.

Comisia Europeană reiterează faptul că acel plafon de 9,4% din PNRR şi întreaga idee de reformă a pensiilor speciale în România se referă şi la pensiile militare, fără să spună ‘minţiţi în mod repetat în interiorul ţării’.

De fapt acesta e mesajul pe care îl transmite Comisia Europeană – să nu mai mintă Guvernul României şi reprezentanţii săi în interiorul ţării, susţinând că pensiile militare nu ar fi pensii speciale”, a susţinut deputatul USR.

În ceea ce priveşte celelalte categorii de pensii speciale, a mai arătat parlamentarul, Comisia Europeană spune că se aşteaptă din partea României la un sistem unitar – adică aceeaşi vârstă de pensionare, aceeaşi bază de calcul a pensiei, aceeaşi rată de înlocuire şi alinierea la sistemul contributiv.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Bandiții pesedisti!
    Să fie clar:
    Din sudoarea poporului român sunt plătiți împărătește judecători mafioți.
    România este cea mai coruptă țară din UE, dar cei care înfăptuiesc actul de justiție nu au nici o responsabilitate.
    Dar, vor să dea lecții Moldovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *