Economie

Compania Efes Vitanta Moldova Brewery a livrat primul lot de bere Chișinău în România

Efes Vitanta Moldova Brewery, unul dintre cei mai mari producători de bere din Moldova a realizat primul export al berii Chișinău. În urma stabilirii unui parteneriat de lungă durată cu o companie de distribuție din România, berea autohtonă va intra în competiție pentru câștigarea preferințelor consumatorilor români.

În cadrul acestui acord, peste Prut se va exporta întreaga gamă de ambalaje sub marca Chișinău Blondă și anume: sticlă 0,5 lt., doza 0,5 lt., PET 1.0, 1.5, 2.0, 2.5, și Chișinău Draft la KEG 30 lt. și 50 lt.

În luna mai curent, Compania Efes Vitanta Moldova Brewery a încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu compania românească LIQUID GROUP IMPORT EXPORT, care a devenit distribuitorul oficial și exclusiv al producției companiei EVMB pe teritoriul României. Distribuitorul va presta, de asemenea, și servicii de publicitate și promovare a produselor EVMB pe teritoriul țării vecine.

Este pentru prima dată când berea autohtonă este exportată după hotare, astfel fiind dat startul unei activități de export de lungă durată. Brandul de bere Chișinău are o notorietate foarte puternică pe teritoriul republicii Moldova şi cu siguranță va atrage simpatia consumatorilor din România.

Berea Chişinău este prima marcă naţională de bere produsă în Moldova. În prezent, marca Chișinău este prezentă în portofoliul companiei cu următoarele extensii: Blondă, Aurie Originală, Draft, Draft Mild, Specială Tare și Nefiltrată.

Compania Efes Vitanta Moldova Brewery (EVMB) este parte componentă a Efes Beer Group (EBG) din anul 2003. EBG operează cu 18 fabrici, în şase ţări: Turcia, Rusia, Kazahstan, Ucraina, Moldova şi Georgia, 7 malţerii şi 1 unitate de producere a hameiului. Portofoliul de branduri al EVMB include mărcile locale „Chişinău” (cu extensiile Blondă, Aurie Originală, Draft, Draft Mild, Specială Tare, Nefiltrată) , „Festival” , „Kvassica” şi mărcile internaţionale „Kozel”, „Miller Genuine Draft”,”Pilsner Urquell”, „Grolsch”„Efes”, „Старый Мельник”, „Сокол” şi “Белый Медведь”. 

D. C.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *