ActualitateExterne

Companiile farmaceutice din India sunt obligate să respecte standarde noi de producție după decese în străinătate

Companiile farmaceutice indiene trebuie să respecte noi standarde de producţie în acest an, potrivit unei notificări guvernamentale publicate sâmbătă, deşi companiile mici au cerut o amânare, invocând datoriile pe care le au, transmite Reuters.

Impulsionat de o serie de decese în străinătate legate de medicamentele produse în India din 2022, guvernul premierului Narendra Modi a intensificat controlul asupra fabricile de medicamente, pentru a curăţa imaginea industriei de 50 de miliarde de dolari, potrivit news.ro

”Producătorul trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru calitatea produselor farmaceutice, pentru a se asigura că acestea sunt potrivite pentru utilizarea prevăzută, că respectă cerinţele licenţei şi că nu pun pacienţii în pericol din cauza siguranţei, calităţii sau eficacităţii inadecvate”, a spus o notificare din 28 dec.

Companiile trebuie să comercializeze un produs finit numai după ce au obţinut ”rezultate satisfăcătoare” la testele ingredientelor şi să reţină o cantitate suficientă de mostre de produse intermediare şi finale pentru a permite testarea sau verificarea repetată a unui lot.

Ministerul Sănătăţii a declarat în august că inspecţiile la 162 de fabrici de medicamente din decembrie 2022 au constatat ”o absenţă a testării materiilor prime primite”.

 

Mai puţin de un sfert din cele 8.500 de mici fabrici de medicamente din India au îndeplinit standardele internaţionale de fabricare a medicamentelor stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Notificarea spune că aceste preocupări trebuie abordate de marii producători de medicamente în termen de şase luni şi de micii producători în 12 luni.

Companiile mici au cerut prelungirea termenului limită, avertizând că investiţiile necesare pentru a îndeplini standardele vor închide aproape jumătate dintre ele, deoarece sunt deja puternic îndatorate.

OMS şi alte autorităţi din domeniul sănătăţii au asociat siropurile de tuse din India cu moartea a cel puţin 141 de copii în Gambia, Uzbekistan şi Camerun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *