Artă

Concursul de arte vizuale consacrat egalității de gen și-a desemnat laureații

Evenimentul a fost organizat de instituția-gazdă în parteneriat cu Misiunea OSCE în R. Moldova și Asociația Obștească Gender-Centru în contextul Zilei Internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și a lansării Campaniei “16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen", care se desfășoară anual în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie.

Președintele Asociației Obștești Gender-Centru Valentina Bodrug-Lungu a menționat că acest concurs a avut drept scop dezvoltarea reflecției personale a tinerilor și tinerelor cu referire la egalitatea între femei și bărbați și a riscului violenței și necesitatea combaterii acesteia.

La rîndul său, rectorul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Victoria Melnic, și-a exprimat satisfacția că studenții s-au implicat într-o temă foarte importantă cu impact educațional. ”Ei trebuie să înțeleagă că violența este un fenomen foarte urît, care trebuie să fie eradicat. Cu ajutorul lor, aceasta se va realiza”, a constatat Victoria Melnic.

La concurs au participat 18 tineri, care au prezentat 18 lucrări. Cu diplome de gradul I au fost distinși Vasile Burdilă și Gheorghe Panfile, cu diplome de gradul II – Natalia Melnicova și Cristina Romanciuc și cu diplome de gradul III – Nadejda Duca și Ana-Maria Donică. De asemenea, au fost înmînate cîteva diplome de excelență și, respectiv, de participare.

Potrivit organizatorilor, lucrările învingătorilor vor fi utilizate în diverse produse informaționale (broșuri, pliante etc.) ale Misiunii OSCE în Moldova.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *